2009-05-12 16:43:04• hírek • Gozner Gertrud

Árvákon segítenek

A szatmárnémeti Viking MC tagjai a luxemburgi Eurobiker motorosklub tagjaival közösen egy 4000 eurós csekket fognak átadni a Halmi gyermekotthon lakóinak - tudtuk meg Fastus Stefántól, a Viking klub elnökétől. A rendezvények az újközpontban és a Kossuth kertben zajlanak, este pedig a vetési ipari park területén vendégelik meg külföldi motorostársaikat.

Tavaly szeptemberben a szatmári Viking MC motorosklubot megkereste Michel Türk, a Luxemburgi Motorosok Szövetségének az elnöke, miszerint pénzt szeretnének adományozni egy romániai gyermekotthonnak, és ehhez kérik a segítségüket. Ezen kívül Szatmárnémeti városának is szeretnének átadni egy bizonyos összeget játszóterek kialakításra. A szatmári motorosklub örömmel tett eleget a felkérésnek, és felvették a kapcsolatot a halmi gyermekotthonnal. Amint Fastus elmesélte, nagy szerepe volt a találkozó megszervezésében Valentin  Von Konstantin-nak, akinek a fia, Eduard két éve halt meg motorbalesetben.

Előzetes program szerint a luxemburgi motorosklub tagjai kedd délben érkeznek a városba Radu Bud volt prefektus és a Viking MC kíséretében. Az újközpontban a polgármester és a prefektus köszöntik a motorosokat, és sor kerül a városnak szánt 2000 eurós adomány átvételére. Ezt az összeget a városháza egy játszótér kialakítására fogja felhasználni.

Fél háromkor a Kossuth kertben kerül sor a jelképes óriáscsekk átadására a halmi gyermekotthon lakóinak jelenlétében, amit sportfelszerelések, többek közt két pingpong asztal megvásárlására fognak költeni, valamint rendbe teszik az árvaház körüli zöldövezetet az otthonban lakó gyermekek számára. A gyerekeket ezután bőségesen megvendégelik , valamint felülhetnek, és tehetnek egy kört a motorbiciklikkel.

A gyerekek motoroztatása után az Eurobiker klub tagjai karöltve a Viking MC tagjaival leróják a kegyeletüket Eduard Von Konstantin sírjánál a szatmárhegyi temetőben. Ezután a vetési ipar park területén ünnepi vacsorára kerül sor, többek közt fellép Cserey Csaba dobművész és a Matador zenekar Petriből. Másnap délben a luxemburgi motorosklub tagjai visszautaznak Magyarországra.


Európai gyermekotthonokat segítenek a luxemburgi motorosok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: